najemi vozilo

najemi vozilo

kraj prevzema:
datum prevzema:
ura prevzema:
kraj vračila:
datum vračila:
ura vračila:
zapri

Avantcarova električna mobilnost

----------------------- Odkrivamo nove dimenzije -----------------------

Rent a car Poslovni najem Najem vozila z voznikom Električna mobilnost Multimedija Novice

O električni mobilnosti

Povleci vrv in si oglej zgodbo v slikah!

Naša električna flota

Polnilna infrastruktura

Charge juice aplikacija

S pomočjo Charge Juice-a lahko uporabnik najde želeno polnilno postajo za svoje električno vozilo, preveri razpoložljivost in jo aktivira za polnjenje. Gre za napredno aplikacijo za pametni telefon, ki uporabniku nudi svežo uporabniško izkušnjo in veliko zanimivih funkcij.

Naše polnilne rešitve

Polnilna infrastruktura je eden izmed poganjalcev električne mobilnosti, zato smo z namenom izboljšanja Vaše izkušnje mobilnosti zasnovali celovito rešitev hitrih polnilnih postaj »na ključ« za podjetja in posameznike. Naš cilj produkta »polnilne postaje na dosegu Vaših rok« je povečati enostavnost in dostopnost polnilnih postaj našim strankam.

Polnjenje v Sloveniji

Polnjenje električnih vozil je enostavno. Vsa naša električna vozila lahko polnite na gospodinjskih vtičnicah, za hitrejše polnjenje pa se lahko uporabljajo ustrezne javne ali zasebne polnilne postaje. Strnjen seznam polnilnih postaj in njihov osnovni management, ki obsega denimo dostopnost, preverjanje zasedenosti, aktivacijo polnjenja in podobno, lahko najdete tudi v brezplačni aplikaciji Charge Juice. V letu 2015 bo Slovenija povezana z mrežo hitrih polnilnih postaj za električna vozila.

Tesla Superchargers

Od avgusta 2014 so v Ljubljani pri hotelu Four Points by Sheraton (Mons) na voljo najhitrejše polnilne postaje za električna vozila na svetu ta hip. Z močjo 135 kilovatov imajo urno hitrost polnjenja baterije Teslovega Modela S tudi do 700 kilometrov.  Zanimivost je, da imajo lastniki in uporabniki Tesel na teh polnilnih postajah možnost "doživljenjskega" brezplačnega polnjenja, največkrat z elektriko, pridobljeno iz obnovljivih virov energije.

Pogosta vprašanja

  • Katere države so najbolj napredne na področju električne mobilnosti?
  • Kaj lahko pričakujemo v naslednjih letih pri razvoju električne mobilnosti?
  • Koliko je električnih vozil v svetu?
Katere države so najbolj napredne na področju električne mobilnosti?

Med najbolj naprednimi državami na področju e-mobilnosti je Estonija, ki je za Norveško druga država po številu električnih vozil na prebivalca. Prva je zgradila polnilno infrastrukturo, ki omogoča uporabo električnih vozil na območju cele države. Med naprednejše države na področju e-mobilnosti je sicer mogoče uvrstiti še države zahodne Evrope (Nizozemska, Belgija, Danska, Nemčija, Francija, Irska) pa tudi ZDA in Japonsko ter v zadnjem času tudi Indijo in Kitajsko.

Kaj lahko pričakujemo v naslednjih letih pri razvoju električne mobilnosti?

Število električnih vozil se bo iz leta v leto večalo (cilj je 20 miljonov v letu 2020). Pričakuje se še boljši izkoristek že tako učinkovitih električnih motorjev, z razvojem električnih baterij bodo tudi dosegi postali še večji. Na razpolago bo vse več polnilnih postaj, ki bodo zagotavljale nemoteno uporabo električnih vozil. Poudarek bo zagotovo dan še vprašanju povezljivosti vozila, infrastrukture in voznika ter pridobivanju in shranjevanju energije.

Koliko je električnih vozil v svetu?

Junija 2014 so statistike zabeležile že več kot 500.000 priključnih električnih vozil.

Poveži se


    Z uporabo tega obrazca se strinjate da hranimo in uporabimo vaše podatke za namene obdelave tega sporočila.