najemi vozilo

najemi vozilo

kraj prevzema:
datum prevzema:
ura prevzema:
kraj vračila:
datum vračila:
ura vračila:
zapri

Avantcarova električna mobilnost

----------------------- Odkrivamo nove dimenzije -----------------------

Rent a car Poslovni najem Najem vozila z voznikom Električna mobilnost Multimedija Novice

O električni mobilnosti

Povleci vrv in si oglej zgodbo v slikah!

Naša električna flota

Polnilna infrastruktura

Charge juice aplikacija

S pomočjo Charge Juice-a lahko uporabnik najde želeno polnilno postajo za svoje električno vozilo, preveri razpoložljivost in jo aktivira za polnjenje. Gre za napredno aplikacijo za pametni telefon, ki uporabniku nudi svežo uporabniško izkušnjo in veliko zanimivih funkcij.

Naše polnilne rešitve

Polnilna infrastruktura je eden izmed poganjalcev električne mobilnosti, zato smo z namenom izboljšanja Vaše izkušnje mobilnosti zasnovali celovito rešitev hitrih polnilnih postaj »na ključ« za podjetja in posameznike. Naš cilj produkta »polnilne postaje na dosegu Vaših rok« je povečati enostavnost in dostopnost polnilnih postaj našim strankam.

Polnjenje v Sloveniji

Polnjenje električnih vozil je enostavno. Vsa naša električna vozila lahko polnite na gospodinjskih vtičnicah, za hitrejše polnjenje pa se lahko uporabljajo ustrezne javne ali zasebne polnilne postaje. Strnjen seznam polnilnih postaj in njihov osnovni management, ki obsega denimo dostopnost, preverjanje zasedenosti, aktivacijo polnjenja in podobno, lahko najdete tudi v brezplačni aplikaciji Charge Juice. V letu 2015 bo Slovenija povezana z mrežo hitrih polnilnih postaj za električna vozila.

Tesla Superchargers

Od avgusta 2014 so v Ljubljani pri hotelu Four Points by Sheraton (Mons) na voljo najhitrejše polnilne postaje za električna vozila na svetu ta hip. Z močjo 135 kilovatov imajo urno hitrost polnjenja baterije Teslovega Modela S tudi do 700 kilometrov.  Zanimivost je, da imajo lastniki in uporabniki Tesel na teh polnilnih postajah možnost "doživljenjskega" brezplačnega polnjenja, največkrat z elektriko, pridobljeno iz obnovljivih virov energije.

Pogosta vprašanja

  • Zakaj električno vozilo?
  • Kakšna električna vozila poznamo?
  • Katera električna vozila so že v uporabi v Sloveniji?
  • Koliko stane 'gorivo' pri električnem vozilu za 100 prevoženih kilometrov?
  • Koliko stanejo električna vozila?
Zakaj električno vozilo?

Prednosti električnega vozila pred tistim z motorjem z notranjim zgorevanjem je več. Na okoljski ravni bistveno prispevanju k zmanjševanju onesnaževanja v urbanih okoljih (škodljivi izpusti, hrup), na ravni vožnje pa navdušijo s preprostim upravljanjem, stalnim največjim navorom, odlično lego (vsled nižjega težišča), prihranki pri vzdrževanju in seveda zanemarljivim stroškom porabljene energije.

Kakšna električna vozila poznamo?

Električna vozila lahko razdelimo na 3 glavne tipe: hibridna, priključna hibridna (PHEV) in baterijska (BEV) električna vozila. Hibridna EV imajo klasični motor in majhno baterijo, ki se polni pri zaviranju. Shranjena energija se nato porabi pri pospeševanju. Priključna hibridna EV imajo prav tako klasični motor in mnogo večjo baterijo, ki jo je mogoče polniti doma ali pa na javnih polnilnih postajah. Baterijska EV poganja samo elektrika, ki nadomešča vse vrste goriv. So vozila, ki jih za polnjenje baterije priključimo na napajalni vir.

Katera električna vozila so že v uporabi v Sloveniji?

V Sloveniji se vozi vrsta električnih vozil. Pri Avant caru z njimi pokrivamo ključne avtomobilske razrede in zadovoljujemo široko pahljačo potreb in želja uporabnikov. Izbirate lahko med vozili Smart Electric Drive, Nissan Leaf, Opel Ampera in Tesla Model S, ki jih predstavljamo tudi na podstrani, namenjeni naši električni floti.

Koliko stane 'gorivo' pri električnem vozilu za 100 prevoženih kilometrov?

Trenutno je večina javnih polnilnic brezplačnih (tudi parkiranje), če pa električno vozilo polnite na domači vtičnici, je strošek za 100 kilometrov vožnje (pri polnjenju ob ugodnejši tarifi) približno 1 evro.

Koliko stanejo električna vozila?

Eden najpomembnejših stroškov v lastni ceni električnega vozila predstavlja baterija. Te ob hitrem tehnološkem razvoju in čedalje večji konkurenci na trgu električnih vozil postajajo čedalje cenejše, kar pomeni, da tudi končna cena električnega vozila pada ter se približuje ceni primerljivega vozila z motorjem z notranjim zgorevanjem. Za nakup novih električnih vozil so vsako leto na voljo tudi državne spodbude za fizične in pravne osebe. Poleg tega se v svetu čedalje bolj uveljavlja sodoben trend, v okviru katerega se spreminja koncept lastništva vozila v smeri mobilnosti kot storitve (najema). Ker trendom vseskozi sledimo in jih z lastnim razvojem skušamo tudi aktivno sooblikovati, smo za našo rastočo floto električnih vozil pripravili vrsto zanimivih ponudb, ki zadovoljujejo raznovrstne potrebe uporabnikov mobilnosti in si jih lahko ogledate na naši spletni strani.

Poveži se


    Z uporabo tega obrazca se strinjate da hranimo in uporabimo vaše podatke za namene obdelave tega sporočila.