najemi vozilo

najemi vozilo

kraj prevzema:
datum prevzema:
ura prevzema:
kraj vračila:
datum vračila:
ura vračila:
zapri

Avantcarova električna mobilnost

----------------------- Odkrivamo nove dimenzije -----------------------

Rent a car Poslovni najem Najem vozila z voznikom Električna mobilnost Multimedija Novice

O električni mobilnosti

Povleci vrv in si oglej zgodbo v slikah!

Naša električna flota

Polnilna infrastruktura

Charge juice aplikacija

S pomočjo Charge Juice-a lahko uporabnik najde želeno polnilno postajo za svoje električno vozilo, preveri razpoložljivost in jo aktivira za polnjenje. Gre za napredno aplikacijo za pametni telefon, ki uporabniku nudi svežo uporabniško izkušnjo in veliko zanimivih funkcij.

Naše polnilne rešitve

Polnilna infrastruktura je eden izmed poganjalcev električne mobilnosti, zato smo z namenom izboljšanja Vaše izkušnje mobilnosti zasnovali celovito rešitev hitrih polnilnih postaj »na ključ« za podjetja in posameznike. Naš cilj produkta »polnilne postaje na dosegu Vaših rok« je povečati enostavnost in dostopnost polnilnih postaj našim strankam.

Polnjenje v Sloveniji

Polnjenje električnih vozil je enostavno. Vsa naša električna vozila lahko polnite na gospodinjskih vtičnicah, za hitrejše polnjenje pa se lahko uporabljajo ustrezne javne ali zasebne polnilne postaje. Strnjen seznam polnilnih postaj in njihov osnovni management, ki obsega denimo dostopnost, preverjanje zasedenosti, aktivacijo polnjenja in podobno, lahko najdete tudi v brezplačni aplikaciji Charge Juice. V letu 2015 bo Slovenija povezana z mrežo hitrih polnilnih postaj za električna vozila.

Tesla Superchargers

Od avgusta 2014 so v Ljubljani pri hotelu Four Points by Sheraton (Mons) na voljo najhitrejše polnilne postaje za električna vozila na svetu ta hip. Z močjo 135 kilovatov imajo urno hitrost polnjenja baterije Teslovega Modela S tudi do 700 kilometrov.  Zanimivost je, da imajo lastniki in uporabniki Tesel na teh polnilnih postajah možnost "doživljenjskega" brezplačnega polnjenja, največkrat z elektriko, pridobljeno iz obnovljivih virov energije.

Pogosta vprašanja

  • Kje lahko polnim električno vozilo?
  • Kako razvita je polnilna infrastruktura za električna vozila v Sloveniji?
  • Katere tipe polnilnih postaj za električna vozila poznamo?
  • Kje dobim informacije o polnilnih postajah za električna vozila?
Kje lahko polnim električno vozilo?

Električno vozilo lahko polnite domala povsod, saj zadošča že povsem običajna gospodinjska vtičnica. Za hitrejše polnjenje (domače polnjenje ponavadi traja 6-8 ur) gre uporabiti javne polnilne postaje (ponavadi 1-4 ure) in hitro polnjenje (25 min do 80% napolnjenosti baterije). Navedeni časi polnjenja se lahko tudi drugačni, odvisni so namreč od tipa in kapacitete vgrajene baterije ter tudi od zmožnosti polnilne infrastrukture.

Kako razvita je polnilna infrastruktura za električna vozila v Sloveniji?

Kot rečeno, večina ljudi v povprečju prevozi manj kot 80 kilometrov dnevno, kar je v razponu dosega domala vseh električnih vozil in razpoložljive polnilne infrastrukture. V Sloveniji je sicer postavljenih že več kot 100 javnih polnilnih postaj, v načrtu pa je gradnja novih, tako iz naslova javne kot tudi privatne iniciative. Kmalu lahko pričakujemo avtocestni križ hitrih polnilnih postaj, v prestolnici pa vozniki Tesel svoja vozila že lahko polnijo na najhitrejših polnilnih postajah za električna vozila na svetu.

Katere tipe polnilnih postaj za električna vozila poznamo?

Polnilne postaje je glede na hitrost polnjenja mogoče razvrstiti na:

Počasne polnilne postaje (polnjenje z izmeničnim tokom, tok do 16A oz. 3x16A trifaznem sistemu, moč 3,7 kW oz. 11 kW);

Srednje hitre polnilne postaje (polnjenje z izmeničnim tokom 32A oz. 3x32A v trifaznem sistemu, moč 7,4 kW oz. 22 kW). V to kategorijo sodijo tudi polnilne postaje, kjer se za polnjenje uporablja enosmerni tok z močjo polnjenja 20 kW;

Hitre polnilne postaje (polnjenje z enosmernim tokom do 400A, moči 50 kW – 150 kW in polnjenje z izmeničnim tokom 3x63A in močjo 43kW);

Kje dobim informacije o polnilnih postajah za električna vozila?

Veliko informacij gre najti na spletu, denimo v bazi elektro polnilnih postaj www.chargejuice.com, ki se neprestano posodablja. Charge juice je moč kot aplikacijo brezplačno naložiti tudi na pametne telefone uporabnikov opracijskih sistemov iOS in Android. Omogoča ažuriran seznam električnih polnilnih postaj, pregled zasedenosti, aktivacijo in druge funkcionalnosti.

Poveži se


    Z uporabo tega obrazca se strinjate da hranimo in uporabimo vaše podatke za namene obdelave tega sporočila.