najemi vozilo

najemi vozilo

kraj prevzema:
datum prevzema:
ura prevzema:
kraj vračila:
datum vračila:
ura vračila:
zapri

Avantcarova električna mobilnost

----------------------- Odkrivamo nove dimenzije -----------------------

Rent a car Poslovni najem Najem vozila z voznikom Električna mobilnost Multimedija Novice

O električni mobilnosti

Povleci vrv in si oglej zgodbo v slikah!

Naša električna flota

Polnilna infrastruktura

Charge juice aplikacija

S pomočjo Charge Juice-a lahko uporabnik najde želeno polnilno postajo za svoje električno vozilo, preveri razpoložljivost in jo aktivira za polnjenje. Gre za napredno aplikacijo za pametni telefon, ki uporabniku nudi svežo uporabniško izkušnjo in veliko zanimivih funkcij.

Naše polnilne rešitve

Polnilna infrastruktura je eden izmed poganjalcev električne mobilnosti, zato smo z namenom izboljšanja Vaše izkušnje mobilnosti zasnovali celovito rešitev hitrih polnilnih postaj »na ključ« za podjetja in posameznike. Naš cilj produkta »polnilne postaje na dosegu Vaših rok« je povečati enostavnost in dostopnost polnilnih postaj našim strankam.

Polnjenje v Sloveniji

Polnjenje električnih vozil je enostavno. Vsa naša električna vozila lahko polnite na gospodinjskih vtičnicah, za hitrejše polnjenje pa se lahko uporabljajo ustrezne javne ali zasebne polnilne postaje. Strnjen seznam polnilnih postaj in njihov osnovni management, ki obsega denimo dostopnost, preverjanje zasedenosti, aktivacijo polnjenja in podobno, lahko najdete tudi v brezplačni aplikaciji Charge Juice. V letu 2015 bo Slovenija povezana z mrežo hitrih polnilnih postaj za električna vozila.

Tesla Superchargers

Od avgusta 2014 so v Ljubljani pri hotelu Four Points by Sheraton (Mons) na voljo najhitrejše polnilne postaje za električna vozila na svetu ta hip. Z močjo 135 kilovatov imajo urno hitrost polnjenja baterije Teslovega Modela S tudi do 700 kilometrov.  Zanimivost je, da imajo lastniki in uporabniki Tesel na teh polnilnih postajah možnost "doživljenjskega" brezplačnega polnjenja, največkrat z elektriko, pridobljeno iz obnovljivih virov energije.

Pogosta vprašanja

  • Kolikšen je doseg električnega vozila z enim polnjenjem?
  • Kateri dejavniki vplivajo na doseg?
  • Kakšne so zmogljivosti električnih vozil?
  • Kako varna in zanesljiva so električna vozila?
  • Kolikšna je življenjska doba baterij električnega vozila?
  • Kako je z vzdrževanjem električnega vozila?
Kolikšen je doseg električnega vozila z enim polnjenjem?

Večina električnih vozil ima doseg vsaj 150 kilometrov, kar z naskokom ustreza potrebam povprečnega voznika, ki na dan prevozi manj kot 80 kilometrov. Tesla Model S ima kot najbolj napredno električno vozilo doseg 500 kilometrov z enim polnjenjem in s tem nakazuje prihodnjo smer razvoja električnih vozil na tem področju.

Kateri dejavniki vplivajo na doseg?

Na doseg električnega vozila vplivajo enaki dejavniki kot pri običajnem vozilu z motorjem z notranjim zgorevanjem: obremenitev vozila, hitrost vožnje, trasa in podobno. Vpliv imajo tudi temperaturne razlike, kar so proizvajalci večine električnih vozil uspešno rešujejo z ogrevalnim / hladilnim sistemom za baterije.

Kakšne so zmogljivosti električnih vozil?

Odlične, saj ima voznik vseskozi na razpolago največji navor. Temu primerna sta tudi odzivnost in pospeševanje (domala kateregakoli) električnega vozila. Tesla Model S ima v najzmogljivejši različici na primer na voljo približno 430 ‘konjev’, 600 njutonmetrov navora in zgolj 4,2 sekundni pospešek iz mesta do stotice. Tudi ostala električna vozila, kot je denimo mestni prvak Smart Electric Drive, so med najbolj najbolj poskočnimi v svojem razredu.

Kako varna in zanesljiva so električna vozila?

Električna vozil morajo izpolnjevati enake varnostne standarde kot avtomobili z motorji z notranjim zgorevanjem. Po raziskavah podjetja Tesla Motors, najnaprednejšega proizvajalca električnih vozil na svetu, je verjetnost vžiga električnega vozila približno petkrat nižja kot pri klasično gnanem vozilu. Glede zanesljivosti ni dilem, saj tovarniška električna vozila tekmujejo za tržni delež znotraj vseh vozil, tudi ‘klasičnih’ bencinskih ali dizelskih.

Kolikšna je življenjska doba baterij električnega vozila?

Pri novejših tipih baterij, kot so denimo litij-ionske (Li-ion), življenjska doba baterij dosega življenjsko dobo koristnosti avtomobila. Nekateri proizvajalci za svoje baterije tako celo nudijo dolgoletne garancije (Tesla denimo 8 let) brez omejitve števila prevoženih kilometrov. V praksi naj bi baterije brez težav zdržale 3.000 polnjenj, kar pri večini vozil pomeni 500.000 in več prevoženih kilometrov.

Kako je z vzdrževanjem električnega vozila?

V osnovi so stroški vzdrževanja znatno nižji kot pri klasičnih avtomobilih, saj ni treba menjati olja, filtrov, jermenov, črpalk, turbinskih polnilnikov in podobnega. Poleg tega se počasneje obrabljajo tudi zavore, saj to vlogo v določeni meri opravljajo kar električna vozila z zaviranjem z motorjem, pri čemer se regenerira tudi energija nazaj v baterijo.

Poveži se


    Z uporabo tega obrazca se strinjate da hranimo in uporabimo vaše podatke za namene obdelave tega sporočila.