Center za pomoč uporabnikom

Preverite odgovore na najpogostejše zastavljena vprašanja o Avant Car storitvah.

DEPOZIT
PLAČILO
PAKETI ODGOVORNOSTI
STORITVE IN DODATKI

Depozit je blokirana vsota sredstev na kreditni kartici stranke. Depozit za naše storitve izposoje vozil vključuje zavarovanje pred poškodbami, nadgrajeno z dodatnim zneskom za poln rezervoar goriva, morebitne globe za parkiranje in stroške čiščenja v primeru kajenja v vozilu. Višina depozitov se razlikuje in je odvisna od rezervirane skupine vozila.

Predavtorizacija je zadržanje blokiranih sredstev na kreditni kartici stranke med obdobjem najema. Predavtorizirani znesek se uporablja v primeru podaljšanja najemnega obdobja in če stranka vrne vozilo s pomanjkanjem goriva ali s parkirno kaznijo.

Depozit je samodejno sproščen v roku 30 delovnih dni po koncu najema. Sprostitev blokiranih sredstev je izključno odvisna od izdajatelja kartice – Avant Car nima dostopa do blokiranih sredstev in nima vpliva na trajanje tega postopka.

Kasko zavarovanje z odbitno franšizo je najvišji znesek odgovornosti za določeno vozilo (celo v primerih, ko je povzročena škoda na vozilu veliko večja od tega zneska), pod pogojem, da stranka upošteva splošne pogoje najema in pogoje poslovanja podjetja Avant Car.

Depozit sestavlja kasko zavarovanje z odbitno franšizo nadgrajeno z zneskom polnega rezervoarja goriva, morebitnih prometnih kazni in stroškov čiščenja v primeru kajenja v vozilu (strogo prepovedano).

Vsa naša vozila so zavarovana, z omejitvijo zneska odgovornosti stranke v primeru prometne nesreče. Znesek se razlikuje glede na izbrano skupino vozila in zakupljeno zavarovanje.

Vedno priporočamo, da sklenete naše polno zavarovanje, ki znižuje vašo odgovornost na 0 € (to ne velja za vožnjo pod vplivom alkohola ali kakršno koli drugo neodgovorno vedenje)!

DEPOZIT
PLAČILO
PAKETI ODGOVORNOSTI
STORITVE IN DODATKI

Sprejemamo kreditne kartice Visa, MasterCard in Diners. Plačilo z gotovino in virtualnimi karticami ni mogoče.

 

Debetne kartice za rezervacijo depozita sprejemamo v primeru nakupa “Carefree” paketa polnega zavarovanja. Polno zavarovanje zniža znesek depozita na 100,00 €, ki so za čas najemnega obdobja blokirani na kreditni kartici stranke. Če paket polnega zavarovanja ni zakupljen, je potrebna veljavna kreditna kartica v imenu najemnika skupaj s polnim zneskom depozita, ki se razlikuje glede na skupine vozil.

Glavni voznik je oseba, ki podpiše najemno pogodbo in je v celoti odgovorna za vozilo med najemnim obdobjem. Stranka lahko uporabi tudi kreditno kartico nekoga drugega, vendar le, če je imetnik kreditne kartice prisoten ob prevzemu vozila ter ima veljavno vozniško dovoljenje in osebno izkaznico/potni list. Imetnik kreditne kartice mora biti naveden v pogodbi kot glavni voznik.

DEPOZIT
PLAČILO
PAKETI ODGOVORNOSTI
STORITVE IN DODATKI

“Carefree” paket je celovit zavarovalni produkt podjetja Avant Car. Krije vse vrste škode, ki niso posledica malomarnosti ali vožnje pod vplivom alkohola in/ali drog. Depozit za vse skupine vozil se zmanjša na 200,00 € (razen vozil Tesla: 680,00 €).

“Carefree” paket vključuje SCDW, WUG, PAI, hitrejše vračilo vozila, znižan znesek depozita in znižano odbitno franšizo na 0 €.

Ko najemnik izbere zavarovanje pri zunanji agenciji in med najemom nastane škoda na vozilu, znesek za škodo neposredno krije stranka, ne glede na to, kdo odgovorna za nastalo škodo. Najemnik mora nato zadevo urejati s tisto zunanjo agencijo, kjer je bilo zavarovanje kupljeno. Depozit, ki je blokiran na kreditni kartici najemnika, je odvisen od rezervirane skupine vozila in znaša od 1200,00 € do 2600,00 €.

 

Z Avant Car “Carefree” paketom, so vsi tipi poškodb zajeti v polno zavarovanje, če niso posledica malomarnosti ali vožnje pod vplivom drog in/ali alkohola. Znesek varščine je prav tako znižan na 100,00 €.

SCDW (Super Collision Damage Waiver) je kritje za poškodbe karoserije avtomobila – brez mehanskih delov – in krajo delov vozila (kritje velja samo za vozilo in ne za prtljago potnikov).

WUG (kolesa, podvozje in stekla) je dodatno zavarovanje, ki krije odbitno franšizo za poškodbe nastale na kolesih, podvozju in steklenih površinah vozila.

PAI (Osebno zavarovanje v primeru nesreče) krije zdravstvene in ostale nastale stroške v primeru morebitne poškodbe ali smrti voznika in/ali potnikov med najemom.

DEPOZIT
PLAČILO
PAKETI ODGOVORNOSTI
STORITVE IN DODATKI

Pristojbina za prehod meje velja, ko naša najeta vozila vozite izven meja Slovenije, in znaša 10,00 € na dan z najvišjim zneskom 60,00 € na najem.

Potovanje je dovoljeno v države EU in EEA (razen Švedske, Finske, Združenega kraljestva, Grčije, Norveške, Turčije in Islandije), Bosno in Hercegovino, Srbijo, Črno goro in Severno Makedonijo. Vožnja v druge države je prepovedana. Vstop v prepovedane države se kaznuje z zneskom v višini 625,00 €.

Pristojbina za enosmerno potovanje se zaračuna, če sta lokaciji prevzema in vračila vozila različni.

Vračila v tujini so možna na naslednjih mednarodnih lokacijah:

  1. Hrvaška: Zagreb, Zadar, Split in Dubrovnik.
  2. Severna Makedonija: Skopje

Nabiralnik za ključe (Key Box) omogoča možnost vračila vozila izven delovnega časa ene od naših poslovalnic. Storitev je brezplačna, vendar je stranka odgovorna za vozilo, dokler ni pregledano ob odprtju poslovalnice.

Naš vozni park je razdeljen v skupine vozil podobnih velikosti in specifikacij. S tem razlogom ne moremo garantirati točen model vozila, vendar samo določen razred oz. skupino vozil.

Dodatne storitve štejejo kot vsi dodatki, ki jih ponujamo za čas najema, in so plačljivi samo v poslovalnici ob prevzemu vozila. Dodatki in storitve vključujejo , na primer, pristojbino za prehod meja, GPS napravo, otroške sedeže ipd.

Naša ekipa za podporo uporabnikom vam je vedno na razpolago za pomoč z vprašanji glede postopka rezervacije, povpraševanjih in težavah med najemom ter splošnih vprašanjih o vozilih. Sledite zgornji povezavi, da obiščete naš center za pomoč strankam.